Какво е кастинг? Определението на това понятие.

16.05.2019

По времето на нашите баби и прабаби, думата “кастинг” не се използва и не се използва разговорно. В съвременния свят може би няма нито един човек, който да не е чувал тази дума поне веднъж в живота си. Тя стана твърдо установена в ежедневието ни и вече се възприема като местна и обичайна. Какво е кастинг? Можете да прочетете отговора на този въпрос в тази статия. Тук можете също да разберете какво трябва да се направи, за да увеличите шансовете си за успех и колко категорично не се препоръчва да се държите при кастингите.

Какво е кастинг?

На английски език има думата cast. Той се превежда като "гласове". На същия език има и терминът кастинг. В този случай това означава хвърляне на въдица или някаква друга риболовна екипировка. Друг вариант на превода на думата е да се отхвърли. Всички тези интерпретации индиректно определят същността на нашата концепция.

В края на краищата, какво е кастинг в смисъла, в който се използва най-често в момента? Тази дума на английски произход означава състезание (подбор), което се провежда от всички, които желаят да участват във всеки проект. Това може да е музикално шоу, конкурс за красота, филм и т.н. Ако говорим за кино, то кастингът се нарича още филмов прожекция.

какво е кастинг

Как е кастингът?

Разбира се, всичко зависи от това какъв вид кастинг се провежда. Но основните принципи са сходни във всички селекции.

Пробите от участниците се провеждат в определена стая. Това може да бъде телевизионно студио, театрална зала или просто някаква стая. В залата, където се провежда кастингът, има компетентни хора, които подбират участниците, които най-добре отговарят на творческите им намерения. какво да правите при леене Кандидатите идват в едно лице и демонстрират своите таланти. В зависимост от кастинга, участникът трябва да има един от следните: някакъв вокален или танцов номер, четене на пасаж от произведение или роля. Ако това е кастинг за участие в конкурс за красота, ще бъдете помолени да покажете фигура и да произведете дефиле, оценявайки вашите параметри, както и пластичност, фотогеничност и динамика в движение.

Резултатите от селекцията не се съобщават незабавно на участниците. Комисията разглежда всички кандидати и едва тогава взема решение. Ако има някакви съмнения за участник, те могат да го поканят отново.

Какво да правите в кастинга?

Преди да отидете на кастинг, трябва задълбочено да разгледате всички нюанси на неговото поведение и наистина да оцените способностите си. Ако това е някакъв вид музикално състезание, тогава способността да се чете поезия или отлични външни данни, разбира се, е добра, но е малко вероятно да можете сериозно да ви помогнат да изискате мястото на избрания. Ако това е кастинг за участие в конкурс за красота, тогава възможността за пеене в този случай вече не е полезна за вас, ако вашите физически параметри не отговарят на критериите. кастинг значение

Дори ако имате всичко в таланта, който е необходим за това или онова състезание, не забравяйте още няколко важни правила. Кастингът и неговите характеристики предполагат, че участниците все още имат някои определени качества.

Първото впечатление е много важно. Както се казва, се срещат на дрехи. Трябва правилно да изберете грима, дрехите, които ще скрият недостатъците, и да подчертаете заслугите, т.е. да обмислите изображението си в детайли, за да направите незабавно приятно впечатление. В допълнение към външния вид, не по-малко, и дори по-важно поведение. Случва се така, че човек е облечен безупречно, има перфектни външни данни, но в същото време е толкова скучен, притиснат и безинтересен, че никакви таланти не го спасяват. Спокойно поведение, самочувствие, компетентно изказана реч, чувство за хумор и самоирония - тези качества ще изглеждат благоприятни на фона на други участници.

Какво да не правим в кастинга?

В желанието си да се откроят на фона на общата маса е важно да не се прекалява. Линията между спонтанността и глупостта, самоувереността и арогантността е много тънка. Трябва да знаете чувство за пропорция и в желанието си да направите определено впечатление, не прекалявайте и не постигайте обратния ефект.

Ако стойността на кастинга за вас е много висока, а вие преследвате целта не просто да изпробвате ръката си, да изпитвате нови усещания и други подобни, но искате да бъдете избрани - трябва да бъдете себе си, а не да играете тази, която не сте, защото сте невярна. в този случай е много забележим. Знаейки силните си страни, се съсредоточи върху тях. И ако наистина си достоен, тогава победата ще те намери. леене и неговите характеристики

В заключение

Какво е кастинг, ние вече сме измислили. Всъщност, това е много добра възможност да изразите себе си и да постигнете успех в интересна за вас област. Основното нещо е да не се правят грешки, които, вместо да обръщат внимание на вас в добрия смисъл на думата, ще ви накарат да се смеете. Въпреки че за някои субекти фактът на участие в кастинг е важен, особено ако преминава под камерите на пистолета и след това се показва по телевизията. Такива индивиди са основната „светлина”, дори ако се превърнат в обект за подигравки. Хората са различни и преследват цели. Но това е разнообразието и очарованието на живота.